RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Supervizor za Brčko i ambasador Turske u BiH danas u posjeti Distriktu

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Distrikt Michael Scanlan i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koç danas su posjetili Brčko, te nakon razgovora sa  zvaničnicima izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta obišli i JP” “Luka” Brčko .

Ovo je bila jedinstvena prilika da se njegova ekselencija, ambasador Turske u BiH, upozna sa planovima razvoja Brčko distrikta, gdje je iskazana spremnost da preko turskih banaka budu finansirani određeni projekti na ovom području.

“Danas sam razgovarao sa rukovodstvom jedine bh “Luke” o narednim ulaganjima i  problemima sa kojima se susreću u radu, s obzirom da pojedini turski investitori u BiH poput kompanije “Soda Lukavac” u značajnoj mjeri već dugo koriste kapacitete brčanske Luke”, istakao je ambasador Koç.

Ambasador Turske u BiH je izrazio veliku želju ove prijateljske zemlje da se Brčko distrikt i dalje razvija, te da će u tom pravcu značajno doprinijeti i izgradnja autoputa Sarajevo – Beograd.

Direktor brčanske “Luke” Marinko Viljušić je naglasio da im je “Soda Lukavac” jedan od najvećih korisnika usluga pretovara, te da je u nedavnim razgovorima rukovodstvo ove kompanije najavilo mogućnost da Turska svojim sredstvima finansira čišćenje korita rijeke Save ukoliko se odustane od kredita Svjetske banke.

Supervizor Scanlan je danas još jednom potvrdio spremnost da pomogne daljem razvoju Brčko distrikta i projekata koji će omogućiti nove investicije i nova radna mjesta u Brčko distriktu.

Prije posjete brčanskoj “Luci”  Scanlan i Koç su razgovarali sa gradonačelnikom Brčko distrikta i njegovim zamjenikom, te predsjednikom Skupšine i njegovim zamjenikom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Supervizor za Brčko sastao se sa zapovjednicom NATO-a u Sarajevu

Radio Brčko

Supervizor Scanlan: Sigurno okruženje omogućava da se Brčko u potpunosti fokusira na reforme

Radio Brčko

Дводневни скуп логистичара у Брчком

Миљана Ђурђевић