Brčko

Supervizor za Brčko Michael Scanlan u posjeti Distriktu

Boreveći u radnoj posjeti Distriktu Brčko, supervisor Michael Scanlan, posjetio je i prostorije Omladinskog  centra  Vermont te sa našim predstavnicima razgovarao o aktuelnim temama vezanim za Brčko.

Scanlan se u razgovoru sa direktorom OC “Vermont”  Damirom Radenkovićem najviše interesovao za zakone koji nedostaju Distriktu, te za borbu protiv korupcije, pitanje nacionalnih manjina ali privrednim razvojem, na šta su projekti koje realizuje “Vermont” uglavnom I usmjereni.

Supervizor je naglasio da se nada da će zakon o fondacijama I nevladinim organizacijama biti usvojen prije ljetnje pauze Skupštine, te samim tim I prije lokalnih izbora u BiH.

Jedna od tema sastanka, svakako je bila i sve aktuelnija borba protiv korupcije.

Supervizor Scanlan je nagalasio da su za Brčko ključne dvije  stvari da bi i Distrikt I dalje imao podršku  Evropske unije. Prva teza je da Brčko treba da bude lider u reformama, u odnosu na ostatak BiH, dok je drugi zaključak da se u Brčkom, sredstva iz budžeta, trebaju trošiti pametno i prije svega transparentno. Na taj način i građani distrikta Brčko će vratiti ili steći dodatno povjerenje u rad svih budžetskih i vanbudžetski organizacija, naglasio je Scanlan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close