RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sutra pred zastupnicima u Skupštini Distrikta četrdesetak tačaka Dnevnog reda

Zastupnici brčanske Skupštine sutra će nastaviti ranije prekinutu redovnu sjednicu, na kojoj su od 43. predviđene tačke Dnevnog reda apsolvirali samo onu koja se ticala donošenja odluke o dodatnom kreditnom zaduženju za izgradnju glavnog transportnog cjevovoda.

Među preostalim tačkama u samom vrhu bi trebale biti rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti u Brčko distriktu, te analiza prijedloga budžeta za narednu godinu. Predviđeno je da se na zasjedanju razmatra i Izvještaj o radu, te finansijskom rezultatu Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj u 2022. godini, kao i za prvih šest mjeseci tekuće godine.

Sličan set akata biće razmatran i kada je riječ o Javnom preduzeću „Putevi Brčko“, kao i izvještaj o radu Upravnog Odbora Zdravstvenog centra Brčko za period januar-juni ove godine.

Pred zastupnicima će se naći i set od šest izvještaja o finansijskom poslovanju javnih službi i institucija Distrikta kao i četrnaest odluka o javnim interesima. Početak zasjedanja planiran je za deset sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.