RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sutra trinaesto “Brezopoljsko ljeto”

„Brezopoljsko kulturno ljeto“, dvodnevna manifestacija koja se 13. put za redom održava u Brezovom Polju, – Čaršiji, starta sutra ujutro. Otvara se takmičenjem u vožnji bicikla za uzrast dječaka i djevojčica do 16 godina. Na samoj obali Save biće igran turnir u odbojci na pjesku ali i upriličeno takmičenje u ulovu ribe na plovak. Ljubitelji veslanja imaće pšriliku vidjeti i trku starih ribarskih čamaca, a za kraj dana planirano je i natjecanje u spravljanju lovačkog čorbanca.

Dinamika takmičenja u subotu je nešto manja, ujutro je predviđen turnir u tavli, popodne fudbalska utakmica između Graničara i brezopoljske dijaspore, a naveče takmičenje u spravljanju ribljeg paprikaša i svečana dodjela priznanja te nagrada najuspješnijim uz bogat kulturno-zabavni program.

“Ovo je prilika da se brezopoljci posebno oni iz dijaspore međusobno druže, no i da se zajednički utvrde prioriteti daljeg razvoja ovog područja, kroz neformalne kontakte sa brojnim zvanicama iz izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta“ rekao je u ime organizatora Turističke zajednice Brezovo Polje predsjednik Rasim Smajlović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.