RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčko

Sastanak o Studiji izvodljivosti autoputa Banja Luka- Beograd održan u Brčkom

Radni sastanak vezan za izradu Studije izvodljivosti autoputa Banja Luka- Beograd, koji bi išao kroz Brčko i Bijeljinu, održan je danas u JP „Putevi“ Brčko.

Miroslav Miškić, direktor „Puteva“ je iznio stav da će ova brza cesta jednog dana postati autoput, te dodao da je već duži period dogovaran   sastanak s ciljem pravljena planova i budućih aktivnosti vezanih za ovaj projekat.

„Mi smo svakako kao lokalna zajednica zainteresovani da budemo uključeni u što veću i što širu mrežu autoputeva i brzih cesta i nama je to interes“, kazao je Siniša Milić, gradonačelnik.

U Vladi Brčko Distrikta u toku je izrada prostorno- planske dokumentacije i u zavisnosti od ovih razgovora u prostornom planu će biti detaljno definisane tačke ovog budućeg projekta.

Dušan Topić, direktor JP „Autoputevi“ Republike Srpske je pojasnio da su nakon iznalaženja modela finansiranja, na redu izrada planske i studijske dokumentacije i to treba raditi zajednički, uključujući i Brčko Distrikt.

Rokovi za izgradnju autoputa Banja Luka- Beograd kroz Brčko i Bijeljinu limitirani su modelima finansiranja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.