Brčko

Treći rebalans budžeta Distrika u brčanskom Parlamentu narednog mjeseca

U prvoj dekadi narednog mjeseca brčanski Parlament bi trebao razmatrati treći rebalans budžeta Distrikta za tekuću godinu.

Do konca naredne sedmice svi šefovi odjeljenja  brčanske Vlade, trebali bi dostaviti svoje viđenje i prijedlog sredstava koje je neophodno rebalansirati, kako bi na svojoj sjednici Vlada usaglasila prijedlog rebalansa, te ga uputila u skupštinsku proceduru.

Očekuje se da rebalansirani dio budžeta bude težak oko 18 miliona maraka, te da glavnina rebalansiranih sredstava bude osigurana sa pozicija nerealizovanih kapitalnih projekata, uglavnom iz 2019. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button