RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U akciji “Čep za hendikep” za četiri godine kupljeno više od 22.000 pelena za djecu

Tokom humanitarne akcije “Čep za hendikep”, koju je prije više od četiri godine pokrenulo Udruženje građana “Anđeli” iz Krepšića kod Brčkog, sakupljeno je oko 15 tona plastičnih čepova, čijom prodajom je kupljeno više od 22.000 komada pelena za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Predsjednik Udruženja Zorica Pedić podsjetila je da humantirana akcija traje i dalje, te pozvala sve građane Brčkog da nastave da sakupljaju čepove i intenzivnije rade na akciji kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

“Naše udruženje pomaže najranjivijoj grupi, a to su djeca sa poteškoćama u razvoju. Ovo je bio najlakši način da dođemo do novca bez ijedne donirane KM i da u akciji učestvuju i oni koji nisu u mogućnosti da novčano pomognu”, rekla je danas Pedićeva, Srni.

Pedićeva je istakla da sakupljene čepove prodaju jednoj brčanskoj firmi koja proizvodi plastične štipaljke i da ujedno akcijom podižu ekološku svijest građana.

“Imamo veliku količinu čepova, pa otkupljivač ne može da otkupi sve odjednom, jer ih prerađuje na jednoj mašini. Čepove sakupljamo i skladištimo gdje možemo”, rekla je Pedićeva.

Ona je napomenula da za dva mjeseca prosječno mogu da kupe 1.000 komada pelena – jedan paket pelena košta oko 15 KM, a a cijena varira u zavisnosti od uzrasta djeteta.

Pedićeva je navela da su se Udruženju do sada za pomoć javili roditelji 13 djece i da ne zna koliko u distriktu ima djece sa poteškoćama u razvoju jer, kaže, tačan spisak ne postoji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У акцији “Чеп за хендикеп” прикупљено 15 тона чепова и подијељено преко 22.000 пелена

Дражен Ристић

Akcija “Čep za hendikep”: “Anđeli” uručili novih 460 komada pelena

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!