RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčko distriktu BiH danas je Dan žalosti

Zbog teške prometne nesreće u kojoj su smrtno stradala dva pješaka, majka i maloljetna kćerka, u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine danas je dan žalosti.

Dan žalosti obilježava se obveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta BiH.

Danas, 30. 8. 2023. godine:

1.​ Ne mogu se održavati javne, kulturne, zabavne i sportske priredbe;

2.​ Ugostiteljski objekti ne mogu puštati glazbu, izuzev onih ugostiteljskih objekata u kojima su ranije zakazane proslave, pod uvjetom da se proslave održavaju u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata i ne mogu se upotrebljavati automobilske i druge sirene u koloni povodom svadbi ili drugim povodom.

3.​ Sve medijske kuće na području Brčko distrikta BiH na Dan žalosti uskladit će svoj program s ovom Odlukom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!