RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Brčkom izveden koncert klasične glazbe prema skladbi Asima Horozića

U organizaciji Pododjela za turizam, kulturu i sport sinoć je u Domu kulture održan koncert klasične glazbe u izvedbi Elvisa Sivčevića (gitara) i Šejle Glinac (violina).

Naime, izvođači su pred Brčacima izveli predpremijeru skladbe „Balkanska igra“ Asima Horozića, jednog od najplodnijih skladatelja u BiH.

Koncert je ispraćen dobrim ovacijama gostiju, kaže Glinac, a što je autor skladbe potvrdio. Za „Radio Brčko“ izjavio je da “Balkansku igru” osmislio za kamerno izvođenje, što daje posebnu draž publici, i to s idejom vraćanja srednjovjekovnoj glazbi, folklornim, ali i suvremenim elementima kroz tretiranje dva melosa.

Inače, Horozić je skladao operu Hasanaginica i operu za djecu Aska i Vuk, povijesno-junačku operu “Zmaj od Bosne”, te operu “Derviš i smrt”, prema istoimenom romanu Meše Selimovića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!