Brčko

U Brčkom obilježen Međunarodni dan liječnika obiteljske medicine

U organizaciji Odjela za zdravstvo i ostale usluge, Udruge liječnika obiteljske medicine, te Udruge medicinskih sestara i tehničara „Medicinar“ na brčanskom Gradskom trgu danas je obilježen Međunarodni dan liječnika obiteljske medicine.

Ovom prigodom organizirana je aktivnost besplatnog mjerenja krvnog pritiska i razine šećera u krvi, uz razgovor s pacijentima o imunizaciji protiv koronavirusa koja je u tijeku. Doktorica Maksida Jašarević, specijalistica obiteljske medicine, je rekla da je ovo prilika za ukazivanje na centralnu, ključnu ulogu koju nose liječnici obiteljske medicine u zdravstvenom sustavu.

„Svaki kvalitetan zdravstveni sustav u svijetu ima dobro razvijenu obiteljsku medicinu tako da je jačanje obiteljske medicine bitna karakteristika za koju se mi zalažemo i pritom svakako treba odati priznanje svim kolegama koji rade na nivou primarne zdravstvene zaštite, uključujući naravno i naše sestre i tehničare bez kojih timski rad ne bi mogao postojati“, rekla je Jašarević.

Obilježavanju ovog dana prisustvovao je i predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta, Sead Šadić, koji je ovom prilikom ukazao važnost obilježavanja ovakvih i sličnih datuma.

„Važno je istaknuti da ovakve i slične datume ne treba obilježavati samo kada dođu, mi kao zajednica moramo svakodnevno podržavati doktore obiteljske medicine. Moramo imati kontinuitet obilježavanja ovakvih značajnih stvari, na način da im se omogući kvalitetan prostor, kvalitetna oprema, kako bi mogli pružati usluge. I svakako je nezaobilazno je istaknuti da su liječnici obiteljske medicine zajedno s liječnicima medicine iznijeli ogroman napor kada je riječ kroz Covid“, rekao je Šadić.

Ovogodišnji slogan obilježavanja Međunarodnog dana liječnika obiteljske medicine, izdan od Svjetske zdravstvene organizacije, glasi „Gradimo budućnost s obiteljskim liječnicima“.

„Ovim sloganom se ističu osnovni principi obiteljske medicine, a to su sveobuhvatnost, dostupnost i kontinuiranost u pružanju zdravstvene zaštite s pacijentom u središtu pozornosti“, istaknula je Jašarević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button