Brčko

U Brčkom obilježen Svjetski dan oboljelih od multipla skleroze

U povodu obilježavanja Svjetskog dana oboljelih od multipla skleroze, koji se obilježava poslednje srijede u mjesecu maju, članovi “Udruženja oboljelih od multipla skleroze” Brčko distrikta zajedničkim druženjem podsjetili su na ovu kategoriju ljudi, čija bolest nažalost nema lijeka.

“Naše Udruženje nema nekih posebnih žalbi.U suštini ono što smo htjeli, mi smo uspjeli našom upornošću. Uspjeli smo da naše Udruženje, koje broji 40 članova, dobije banjsko liječenje o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje. Dobili smo i prostorije za rad. Tako ćemo zajedno sa Udruženjem distrofičara dijeliti zajedničke prostorije. Ovom prilikom mogu i zamoliti ako ima voljnih da nam pomognu. Naime, imamo prostorije, ali su one prazne. Treba nam namještaj” rekla je Slavica Jekić, predsjednica „Udruženja oboljelih od multipla skleroze Brčko distrikta.

Uzrok multipla skleroze kao bolesti još uvijek nije poznat. Najprihvaćenija teorija je da je ona uzrokovana kombinacijom djelovanja nekoliko različitih faktora , kao što su genetska predispozicija , okolina i izloženost virusu tokom djetinjstva.

Izvor / Foto: BDC

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button