RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom sve spremno za početak nove školske godine

Odjeljenje za obrazovanje brčanske Vlade, do početka nove školske godine, osiguraće sve neophodne tehničke preduslove za nesmetano otpočinjanje nastavnog procesa što uključuje čišćenje, pripremu školskih objekata za zagrijavanje, te obezbjeđenje besplatnog prevoza učenika.

„Već smo osigurali dovoljne količine potrebnih energenata za zagrijavanje školskih objekata, što uključuje i dva nova, koja se stavljaju u funkciju. Riječ je o novom obdaništu u naselju Ilićka, te novoizgrađenoj fiskulturnoj dvorani uz školu u Rašljanima. Takođe je potpisan i ugovor o javnom prevozu učenika, tako da vjerujemo da ni u ovom segmentu neće biti nikakvih problema“, kazao je šef resornog vladinog Pododjeljenja Samir Čorbadžić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

COVID 19 Brčko: Na bolničkom liječenju 80 pacijenata od kojih je 30 sa teškom kliničkom slikom

Radio Brčko

Brčko: Na bolničkom liječenju 24 pacijenta od kojih 13 sa teškom kliničkom slikom

Radio Brčko

Брчко: Настављене активности на регулацији корита ријеке Брке

Radio Brčko