RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U izradi Stretegija za mlade u Brčkom

Članom 18. Zakona o mladima Brčko distrikta BiH, usvojenog 2017. godine od strane Skupštine BD BiH, predviđena je izrada dokumenta s programskim pristupom djelovanja prema mladima. Strategija za mlade će između ostalog posebnu pozornost posvetiti sljedećim oblastima:

– Mladi i zapošljavanje,

– Zdravlje mladih,

– Obrazovanje,

– Mladi i kultura,

– Mladi i sport,

– Aktivizam mladih te sudjelovanje u odlučivanju.

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH, krovno tijelo koje predstavlja interese mladih i omladinskih organizacija u Distriktu, od sutra već u suradnji s Odjelom za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH kreće u aktivnosti istraživanja problema i potreba mladih, s ciljem donošenja već pomenute Strategije za mlade.

Nakon izrade Strategije ista će biti upućena Vladi Brčko distrikta na odobravanje, a potom i Skupštini na razmatranje te usvajanje i to na razdoblje od 5 godina.

Mladi Brčko distrikta BiH su ogroman resurs razvoja i budućnosti, tako da je izuzetno važno detektirati aktualne potrebe suvremene generacije mladih a samim ti i olakšati strateško promišljanje i iznalaženje sprovedivih mjera za rješavanje istih.

Nakon izrade i usvajanja Strategije za mlade, Vijeće mladih BD BiH će se aktivno zalagati za politiku naklonjenu mladima, njihovom životu i radu u Distriktu te motiviranju na ostanak i aktivno uključivanje u našu društvenu zajednicu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom danas registrovano 16 novih slučajeva zaraze virusom korona

Radio Brčko

U Brčkom od posljedica virusa korona preminule tri osobe, a registrovano pet novih slučajeva zaraze

Radio Brčko

U Brčkom danas registrovana dva nova slučaja zaraze virusom korona

Radio Brčko