RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Obdaništu-zabavištu „Naša djeca“ popunjeni kapaciteti za 2023/2024. pedagošku godinu

U Obdaništu-zabavištu „Naša djeca“ Brčko distrikt BiH završen je upis za pedagošku 2023/2024. godinu. I ove godine je očigledno da kapaciteti ovog Obdaništa nisu dovoljni usprkos proširenjima u objektima u Dubravama i Ilićki.

Prema riječima pomoćnice direktorice Esmeralde Memišević interes za upis bio je veliki, a zabilježen je i do sada „neočekivan broj interesovanja za jasličku grupu“.

„Primljeno je 149 djece u svih šest objekata, a na čekanju je ostalo 248 djece. Kapaciteti su popunjeni, upražnjenih mjesta za ovu godinu više nema“, istakla je Memišević.

Memišević je objasnila da su mjesečne cijene boravka za djecu iste kao i proteklih petnaest godina, s time da postoje kategorije za čiju djecu je boravak u vrtiću besplatan.

„Cijena mjesečnog boravka je 150 KM za djecu od mlađeg do starijeg uzrasta, a 180 KM za djecu jasličke grupe. Besplatan boravak je za djecu roditelja koji su stalni korisnici socijalne pomoći“, kazala je Memišević, dodavši da su za nezaposlene i samohrane roditelje cijene niže, za jasličku grupu 120 KM i starije grupe 100 KM.

Pojasnila je da se bodovanje aplikanata vrši na osnovu zaposlenje roditelja, broja djece u porodici, vremena čekanja za upis i potkategorija: samohrani roditelji, razvedeni roditelji, roditelji invalidi do četvrte kategorije.

S obzirom na to, da se, kako je naglasila Memišević, boduje vrijeme čekanja na upis, roditelji bi trebali obratiti pažnju na to da što ranije apliciraju za mjesto za svoje mališane.

Podsjećamo da je planirana izgradnja dodatnih kapaciteta za ove svrhe, odnosno izgradnja dvaju novih objekata u mjesnoj zajednici Broduša i u Srpskoj Varoši.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Obdanište-zabavište “Naša djeca” zaprimilo oko 400 zahtjeva za upis djece u narednu predškolsku godinu

Gorana Antić