Brčko

Брчко: У петак ранг листа студената који су остварили право на стипендију?

Прелиминарна ранг листа редовних студената који су остварили право на стипендије биће објављена у петак или најкасније у понедељак, потврдио нам је данас Сенад Османовић, шеф Одјељења за образовање у Влади дистрикта.

Према његовим ријечима, за ове намјене Влада је издвојила додатних 320 хиљада марака, што значи да ће бити додијељене стипендије за 160 студената у  појединачном износу од двије хиљаде марака распоређених у 10 мјесечних рата.

Османовић каже да Влада стипендира око 400 студената сваке године. На овај јавни позив се пријавило 297 апликаната од којих 35 не испуњава услове.

„Jош увијек чекамо потврде из ЦИПС-а када је ријеч о мјесту пребивалишта које мора бити више од двије године и за родитеље и за ученике. Очекујемо расписивање јавног позива за студенте генерације, као и за најбоље ученике основних и средњих школа за шта су издвојена средства“, појаснио је Османовић.

Османовић подсјећа да, када је ријеч о студентима, основни критеријум је да  студент мора бити друга и виша година студија, да мора бити држављаним БиХ  са пребивалиштем у Брчком најмање двије године. Поред тога бодује се достигнута година студија, социјално стање, јавни односон приватни универзитет.

„Предност је дата јавним универзитетима тако да 25 бодова добијају они који су на буџету односно 20 самофинансирајући на јавним универзитетима. Док студенти на приватним факултетима по овом основу немају бодове“, рекао је Османовић.

На крају да кажемо да по објављивању ранг листе стипендија вријеме жалбе  износиће 15 дана, жалбе ће разматрати другостепена комисија и тек након што  Влада усваји понуђену листу креће исплата стипендија.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button