Brčko

U prvom kvartalu tekuće godine već najavljeni rebalansi budžeta Distrikta za 2022. godinu

Brčanska Skupština će u prvom kvartalu tekuće godine zasigurno bar jednom rebalansirati budžet za 2022. godinu, koji okvirno iznosi 240 miliona maraka.

Tokom narednog mjeseca, moguć je i jedan takozvani mini rebalans.

„Mini rebalans bi se trebao odnositi samo na potrebe Odjeljenja za poljoprivredu, te Pododjela za sport i kulturu, kako bi se izmirile preostale obaveze spram ovih odjeljenja, odnosno poljoprivrednika i sportskih kolektiva, proisteklih iz minule godine“, rekao je član Komisije za budžet Skupštine distrikta Senad Osmanović.

Generalni prvi rebalans biće početkom aprila.

„Najavljuje se višak prihoda u odnosu na rashoode iz prošle godine od oko 11 miliona maraka, što će uglavnom biti investirano u kapitalne projekte sa potpuno spremnom dokumentacijom“, naglasio je predsjednik resorne skupštinske komisije Srđan Blažić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button