Brčko

U tijeku radovi na projektima „Željeznički kanal“ MZ Klanac i „Vodovodna mreža – Druga faza“ u MZ Vučilovac

Predstojnik Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Majazudin Vehabović danas je obišao radove na izgradnji dijela oborinskog i dijela fekalnog kolektora „Željeznički kanal“ u Mjesnoj zajednici Klanac.

„Ovaj projekt, vrijedan oko 400.000 KM, radio se u više etapa, a sada se nalazi u završnoj fazi koja obuhvaća dužinu od 580 metara. Radovi na ovoj fazi započeli su 12. travnja, a rok za njihov završetak je 150 radnih dana“, kazao je Vehabović.

Završetak ovih radova trebao bi riješiti problem otpadnih voda i neugodnih mirisa s kojima se ovdašnje stanovništvo susreće.

„U ovaj kanal su povezane sve postojeće kanalizacije, tako da više neće biti površinskih tokova. Sve je skupljeno u jedno, ovdje je profil cijevi 1.200 pri kraju, tako da je jako moćan i mislim da će građani, pogotovo koji žive u neposrednoj blizini osjetiti blagodati svega ovoga. Znači, neće biti mirisa koji su do sada bili i neće biti razlijevanja koje je dosad bilo kada se pojave veće kiše“, istaknuo je Vehabović.

Vehabović je također obišao radove na drugoj fazi izgradnje vodovodne mreže u Mjesnoj zajednici Vučilovac, čijim završetkom će biti rekonstruirano oko 50 posto glavnog cjevovoda.

„Vrijednost ovog projekta je oko 120.000,00 KM, a izvođač ima rok od 60 dana obaviti radove. Radimo da bi ovo riješili za duži vremenski interval. Izvorište u ovom trenutku je zadovoljavajuće tako da građani neće imati problema s vodom“, izjavio je Vehabović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button