RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U tijeku spremanje zimnice – paprika “roga” i patlidžan najtraženija roba na tržnici

Deveti mjesec je oduvijek bio mjesec kada se kupuje povrće i voće na veliko kako bi se spravljala zimnica ili na drugi način pohranjivala hrana za konzumaciju tijekom zime. Cijene su dosta visoke, ali sudeći po dobrom kvalitetu i suši koja je obilježila ljeto koje je na izmaku, ipak prihvatljive, smatraju kupci.

Prema riječima prodavaca najviše se kupuje crvena paprika “roga” i crvena babura, zatim patlidžani, krastavčići, paprika – obična žuta i kupus. Slabije ide prodaja krumpira, luka, kao i graha čija se cijena kreće od 5,5 pa do 7 maraka. Naši sugrađani svakodnevno, osim povrća i voća, kupuju i ostale prehrambene proizvode za dnevnu konzumaciju, poput ribe, sira, vrhnja i jaja.

“U ribarnici koja djeluje u sklopu tržnice trenutačno ribe nema” – kaže nam prodavačica, ističući da svježe ribe nigdje nema, posebice nema šarana zbog suše koja je obilježila proteklo razdoblje, ali prema najavama, riba bi trebalo da bude nabavljena za desetak dana .

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.