Brčko

U tijeku upisi na Evropski univerzitet Brčko

Prvi upisni rok na Evropskom univerzitetu Brčko za akademsku godinu 2021/21 počeo je 1. lipnja i trajat će do kraja tekućeg mjeseca.

Zainteresirani kandidati mogu upisati jedan od ponuđena 33 smjera na šest fakulteta koje Univerzitet nudi: Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet političkih znanosti, Pedagoški fakultet, Fakultet zdravstvenih znanosti i Tehnički fakultet.

Rektor Univerziteta akademik Nedeljko Stanković je istaknuo kako je u posljednje vrijeme interes mladih ljudi za fakultetsko obrazovanje porastao, te kako očekuju da će ove godine imati između 400 i 500 novoupisanih studenata.

Školarina po godini studiranja varira u ovisnosti od odabranog smjera, od 2.500 za društvene znanosti, preko studija iz oblasti zdravstva u iznosu od 3.500 KM, do studijskog programa Stomatologija za koji visina školarine iznosi 7.000 KM.

„Uplate školarine se mogu izvršiti u 12 mjesečnih rata, a za djecu šehida i poginulih boraca prva godina fakulteta na osnovnim studijama je besplatna. Kandidati koji se upišu na prvu godinu osnovnih studija studijskog programa Stomatologija, imaju 50 posto popusta na ukupnu školarinu u prvoj godini“, istaknuo je Stanković.

U deset godina postojanja Evropskog univerziteta u Brčkom, visokoškolsko obrazovanje je do sada završilo oko 1.600 studenata, oko 180 osoba je završilo master studije te njih 52 doktorske studije.

Detalje o uvjetima upisa na Evropski univerzitet Brčko u akademskoj godini 2021/22. možete pronaći OVDJE.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Back to top button