RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Učenici Područne osnovne škole Ilićka osvojili veliki broj nagrada na međuškolskom takmičenju u Brčkom

Učenici Područne osnovne škola Ilićka, koja funkcionira u sastavu Prve osnovne škole Brčko distrikta, osvojili su veliki broj nagrada na skorom međuškolskom takmičenju u Brčkom. Škola je specifična i po konstantno velikom broju upisanih učenika u prve razrede.

Psiholog Dragana Grbić kazala je za Radio Brčko da su brojne nagrade koje osvajaju učenici Područne škole u naselju Ilićka, prije svega, rezultat velikog rada i talenta učenika, ali kvalitetnog nastavnog procesa u školi.

Dragana Grbić

Grbić je istaknula da su na skorom međuškolskom takmičenju u Brčkom nagrade osvojili učenici: prvo mjesto u košarci u kategoriji dječaka, prvo mjesto u odbojci-dječaci i djevojčice, Milica Šarenac osvojila je nagradu za najbolju igračicu, u rukometu djevojčice su osvojile 3. mjesto, takmičenje iz poznavanja srpskog jezika- Teodora Galić 1. mjesto, hrvatski jezik- Matea Mićanović 3. mjesto, engleski jezik-Milica Pelagić 1. mjesto, fizika- Helena Ristić 1. mjesto i matematika-Nikolina Perić 2. mjesto i Mihajlo Tešić 3. mjesto.

Grbić je navela da je ove školske godine u prve razrede Prve osnovne škole upisano 219 učenika: centralna škola u gradu 105, škola u Donjem Breziku 40, Ilićki 68 i u Ražljevu šest prvačića.

Lidija Ristić

Defektolog Prve OŠ Brčko distrikta Lidija Ristić pohvalila je timski rad sa djecom sa posebnim potrebama koja se putem inkluzije uključuju u redovan nastavni proces u osnovnoj, a kasnije u srednoj školi.

„Broj upisane djece sa poteškoćama u razvoju iz godinu u godinu sve je veći i ona su ravnomjerno raspoređena tako da u jednom odjeljenju ne bude više od jednog ili dva učenika sa posebnim potrebama i mi se zaista trudimo da ispoštujemo te zakonske mjere“, pojasnila je Ristić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Одржано међушколско тaкмичење брчанских основаца из матерњих језика и вјеронаука

Миљана Ђурђевић

Брчко: Одржана 11. смотра проглашења ученика побједника међушколских такмиченја основних школа

Anđelka Đurić

Brčko: Održano međuškolsko takmičenje osnovnih škola u odbojci

Radio Brčko