RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ученици – Фризери сакупили хиљаду марака за лијечење Предрага Шарића

За лијечење Предрага Шарића из Брчког ученици Пољопривредно медицинске школе смјер фризери су  сакупили око 1000 марака у акцији коју су спровели у кабинету практичне наставе у „Ш“ насељу.

Љубица Митић, професор практичне наставе каже да је акција почела у јануару првобитно као акција  прикупљања средстава за одлазак на екскурзију ученице слабијег материјаног стања за коју је одмах сакупљен новац, након чега се кренуло са акцијом прикупљања средстава за лијечење Предрага Шарића.

„Пуно ми значе овакве акције и захвалио бих се ученицима и њиховој професорици. До сада сам прикупиуо половину од потребних 140 хиљада марака колико ми је неопходно за трансплатацију бубрега”, рекао је данас приликом примопредаје новца Предраг Шарић.

Професорица Митрић се на подршци посебно захвалила нашем суграђанину Фатмиру Сулејманију који је одмах уплатио средства за екскурзију, а која су због немогућности њеног реализовања пребачена за лијечење Предрага Шарића.

„Ученици који су сакупљали новац за своју колегиницу су такође пребацили новац у ову нашу касу, а нашу акцију, као и све претходне су подржали многи наши суграђани“, истакла је професорица Митић.

Директор Пољопривредно медицинске школе Марица Мркић каже да је поносна на своје ученике и  професорицу Митрић посебно данас када је у очима Предрага Шарића видјела захвалност на овом гесту  који, како је рекао, њему пуно значи.

Ово је само једна у низу акција коју су последњих неколико година реализовали ученици  Пољопривредно медицинске школе смјер – фризери током извођења практичне наставе, а како су овом приликом обећали сличних акција биће и у наредном периоду.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!