RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Udruženje građana ”DEMOS” Brčko započelo prvi ciklus edukacija u sklopu projekta ”Čovjek sam koliko imam ljudskih prava”

Danas, 17.01. u hotelu “Jelena” počeo je prvi ciklus edukacija na temu “Pisanje projektnih prijedloga i upravljanje projektnim ciklusom”, koje u sklopu projekta “Čovjek sam koliko imam ljudskih prava”, implementira UG Demos, a finansira Vlada Brčko distrikta BiH (Odjeljenje za stručne i administrativne poslove)

Kroz projekat “Čovjek sam koliko imam ljudskih prava” planirane su edukacije za ukupno 30 predstavnika NVO iz Brčko distrikta, kao i 6 predstavnika Vlade  Brčko Distrikta. Predstavnici NVO i Vlade Brčko distrikta podijeljeni su u tri grupe,  tako da edukacija za prvu grupu traju u period 17.-22.januar, za drugu 07.-12.mart, te za treću 18.-24.april.

Edukacije kroz koje će prisutni biti upoznati o osnovama projektnog menadžmenta, pisanja projektnih prijedloga, kao i upravljanja projektnim ciklusom, organizovane su sa ciljem osnaživanja kapaciteta NVO u Brčko distriktu, ali i Vlade Brčko distrikta, kako bismo u budućnosti imali više organizacija koje su obučene za pisanje projektnih prijedloga kod domaćim, ali i inostranih donatora.

Edukacije za tri grupe vodiće projekt menadžer sa dugogodišnjim iskustvom u NVO sektoru, gospođa Senada Sušić, uz asistenciju Božidara Jovića.

Ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da prate informacije o edukacijama planiranim za mart i april mjesec, te se blagovremeno prijave za učešće na istim.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada Brčko distrikta usvojila prvi rebalans proračuna

Radio Brčko

Brčko: Vlada donijela odluku o vraćanju cijena na nivo od 5. marta

Radio Brčko

Brčko: Vlada usvojila dva pravilnika i smjernice za izradu jednog

Sanita Jerković Ibrahimović