Brčko

Udruženje slijepih i slabovidih Brčko distrikta pristupili Uniji pacijentskih udruženja.

Udruženje slijepih i slabovidih Brčko distrikta pristupili Uniji pacijentskih udruženja.

Radnom sastanku prisustvovali su predstavnici udruženja Beba više, Brčanskog srca, Bubreg, Dijabetičara, Multiple skleroze, Distrofičari, a Uniji pacijentskih udruženja pristupilo je udruženje Slijepih i slabovidnih lica.

Umrežavanje i zajedničko djelovanje na polju unapređenja liječenja svih pacijenata sa područja Distrikta, osnovni je cilj Unije koja već zajednički nastupa u provođenju nekoliko značajnih projekata koji se tiču transparentnosti javnih nabavki i prava pacijenata.

Unije će, kako je rečeno na kraju sastanka, zasjedati jednom mjesečno, a okupljeni su pozvali i druga pacijentska udruženja da se priključe njihovom radu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button