RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

UG “Demos” Brčko: Podnešena inicijativa za izmjene i dopune Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama

Udruženje građana „Demos“ Brčko uputilo je inicijativu Vladi Brčko distrikta BiH, Skupštini Brčko distrikta, gradonačelniku i ostalim relevantnim političkim subjektima, koja se odnosi na izmjene i dopune Zakona u oblasti obrazovanja u osnovnim i srednjim školama u Brčko distriktu.

Na javnoj tribini koja se održala protekli vikend u organizaciji Udruženja građana „Demos“ Brčko, pored prezentiranih realizovanih projektnih aktivnosti prisutnima, predsjednik ovog udruženja Božidar Jović obrazložio je i zahtjeve koji se nalaze u inicijativi.

“Spriječavanje zapošljavanja osoba u oblasti obrazovanja koja su stekla diplomu u vrijeme neakreditovanog fakulteta, onemogućavanje nastavnicima da rade po dvije smjene, pravedno zapošljavanje na način da se formiraju rang liste, jednaka prava zaposlenih po ugovoru privremenih i povremenih poslova i ostalih zaposlenih u javnim institucijama, zahtjevi su koji se nalaze u inicijativi koju smo uputili nadležnim institucijama u Distriktu”, rekao je Božidar Jović, predsjednik Udruženja građana “Demos” Brčko.

Iz Udruženja građana „Demos“ najavljuju nastavak projektnih aktivnosti „Stop nezakonitom zapošljavanju u javnom sektoru“, a već sljedeći mjesec na brčanskom Trgu mladih održat će se još jedna promotivna ulična akcija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.