RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Upis učenika u srednje škole protekao predviđenim planom

Upis u srednje škole Brčko distrikta BiH protekao je po planu i od predviđenih 820, u sve četiri škole, upisano je 718 učenika, kazao je predstojnik Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta, Senad Osmanović.

Osmanović je kazao da neke škole nisu uspjele u prvom upisnom roku popuniti sve pozicije, što će se, nada se, dogoditi u drugom upisnom roku u kolovozu. On je istaknuo da je Tehnička škola u potpunosti popunila planiran upis, dok je u Gimnaziji ostalo nekih osam mjesta.

Ove godine u Ekonomskoj i Poljoprivredno – medicinskoj školi nešto manje interesovanje učenika bilo je za pojedina zanimanja. Nova dva zanimanja u Gimnaziji; društveno – jezički smjer i računarsko – informatički smjer su također popunjena.

I ove godine veliko interesovanje učenika bilo je za zanimanje medicinski tehničar, kao i zanimanje frizer, dok su u Tehničkoj školi interesantna bila zanimanja u vezi sa informatikom i računarstvom koja su odmah i popunjena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.