Brčko

Uskoro isplata jednokratne novčane pomoći penzionerima s područja Brčko distrikta

Isplata jednokratne novčane pomoći za tzv. stare penzionere s područja Brčko distrikta očekuje se početkom septembra, a zbog porasta njihovog broja ove godine obezbijeđeno je dodatnih 100.000 KM. Za nove penzionere isplata novčane pomoći započeti će krajem septembra.

Vlada Brčko distrikta krajem jula usvojila je na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći za 2022. godinu brčanskim penzionerima putem Pododjela za socijalnu zaštitu.

„Isplata će se vršiti starim penzionerima, odnosno onima koji su već evidentirani u resornom Pododjelu, kao i novim penzionerima“, kazala je Nataša Stevanović, šefica Pododjela za socijalnu zaštitu. Ona je napomenula da se druga isplata jednokratne novčane pomoći odnosi na novoevidentirane penzionere u Centru za socijalni rad za čije prijavljivanje termin ističe danas.

Nataša Stevanović

Stevanović je pojasnila da je zbog porasta broja novih penzionera u Brčko distriktu obezbijeđeno dodatnih 100.000 KM sredstava.

Šefica resornog Vladinog Pododjela Nataša Stevanović još je za Radio Brčko pojasnila da je u prvoj isplati za 10.237 tzv. starih penzionera obezbijeđeno ukupno milion i 287.000 KM, a za drugu uplatu koja se odnosi na blizu 530 novoevidentiranih brčanskih penzionera obezbijeđeno je oko 85.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!