RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uskoro počinje postavljanje led rasvjete u Brčko distriktu

Uskoro bi, nakonobavljenih procedura i usvajanja od strane Vlade i Skupštine Brčko distrikta, trebalo da počne postavljanje led rasvjete u cijelom Brčko distriktu. Led rasvjeta je već postala praksa razvijenijih društava jer osim osjetnih ekonomskih ušteda donosi i moderniji i ljepši izgled sredini u kojoj se koristi.

Studija je predvidjela zamjenu oko 18.000 sadašnjih sijalica, a rok za završetak radova je 180 dana.

Majazudin Vehabović

Šef vladinog Odjela za komunalne poslove Majazudin Vehabović za Radio Brčko je kazao da će do kraja godine veći dio grada biti osvijetljen led rasvjetom. Projekt se ne finansira iz budžeta nego putem privatno- javnog partnerstva. Za narednih deset godina ušteda za Distrikt trebala bi biti između osam i devet miliona KM.

Građani Brčkog, uglavnom iz ekonomskih razloga, podržavaju ovu aktivnost.

Vehabović je još naznačio do se do sada godišnje za uličnu rasvjetu u Brčko distriktu trošilo oko 2,5 miliona maraka, plus oko 240.000 maraka za održavanje.

Uvođenjem led rasvjete troškovi bi bili znatno manji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Najveći problem Mjesne zajednice Boće je vodoopskrba

Gorana Antić

Brčko: Radnici komunalnog preduzeća započeli otklanjati kvar na vodovodnoj mreži u Bukviku

Mirsad Arnautović

Uskoro trajno i kvalitetno rješavanje snadbijevanja pitkom vodom MZ Brka

Admir Kadrić