RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uskoro semafori na novim lokacijama

U tijeku je demontiranje odnosno prebacivanje semafora s raskrižja kod Bolnice i postavljanje kod Katoličke crkve odnosno u ulici Miroslava Krleže i Štrosmajerove,  kazao je inžinjer prometa Vinko Vidović, uposlenik Odjela za Javne poslove Vlade  Brčko distrikta zadužen na reguliranje prometa.

Vidović je kazao da je ovaj posao bio planiran prošle godine, ali zbog problema s proračunom iz 2015  godine tek je sada došao na realiziranje. Rok za postavljanje semafora je polovica sedmog mjeseca, a oni su već sada postavljeni i rade probno žuto treptajuće svjetlo.

Vidović je istaknuo da je jučer Skupština odobrila JP „Putevima„ da rade sedam kružnih raskrižja i na tim mjestima trenutačno sada stoji svjetlosna signalizacija. U sljedećem razdoblju će se odlučivati hoće li i gdje ti semafori biti prebačeni na nove lokacije. Trenutačno najveći problem pri reguliranju prometa je raskrižje Klanac.

Trenutačni problemi su kombinacija kružni-svjetlosni odnosno semafori koji će se uskoro riješiti izgradnjom kružnih raskrižja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.