RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uskoro trajno i kvalitetno rješavanje snadbijevanja pitkom vodom MZ Brka

Stanovnici mjesne zajednice Brka već duži period imaju problem sa dotokom pitke vode sa crpilišta „Štrepci“ što je i ovih dana slučaj.

Suštinski problem je u tome što crpilište „Štrepci“ odnosno tamošnji bunar nema dovoljan prirodni dotok vode.

„Kad je pušten u fukciju, bunar Štrepci je imao 51 litru po sekundi, a usljed prošlogodišnje suše trenutni dotok je svega 12 litara, dok je minimum potrebnog 25 litara u sekundi. Stoga će tokom ove sedmice započeti čišćenje bunara i potisnih pumpi, čime će snadbdijevanje vodom MZ Brka biti normalizovano“, rekao je šef resornog odjeljenja brčanske Vlade, Majazudin Vehabović.

Majazudin Vehabović

Inače, Odjeljenje za komunalne poslove ubrzano radi na trajnom i kvalitetnom napajanju vodom MZ Brka.

„Mi radimo vrlo intenzivno kako bismo mjesnu zajednicu Brka, čim prije, spojili na centralni vodovodni sistem. U ovom smislu glavni projekat ćemo dobiti tokom ove sedmice. Potom slijedi proces revizije projekta i dobijanje građevinske dozvole, te raspisivanje tendera za odabir izvođača i njegovo uvođenje u posao“, naglasio je Vehabović.

Inače, cijeli projekat bi trebao biti završen tokom prvog kvartala naredne godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Uskoro počinje postavljanje led rasvjete u Brčko distriktu

Suvad Alagić

Odvoz čvrstog otpada iz Brčkog ka Zvorniku u posljednjem kvartalu tekuće godine

Admir Kadrić

Brčko: Najveći problem Mjesne zajednice Boće je vodoopskrba

Gorana Antić

1 komentar

Jasmin 24.11.2021. - 20:45 at 20:45

Pozdrav za Gospodina Kadrica i Gospodina Vehabovica
Neznam sta Covjek moze Jos da vam kaze ili objavi da u ovom vijeku nemamo vodu i necemo je imati jos par mjeseci to je strasno i sramotno. Pitam se samo dali vas mozda ponekad pece savjest, imate li vi gospodo porodicu djecu kojima je potrebna voda.Sramite se gospodo ako nemozete svoj posao Radit onda ga ostavite dajte ga neķom sposobnijem. Zima je gospodo pred vratima Brka nema vodu.Sramota..Bitno je da je vama dobro jer imate sve za moj pojam VI ste egoisti koji samo misle na sebe a ako nisam u pravu dokazite to mjestanima Brka.Mozete taj problem brze rijesit nego mislimo.

Kometari su zaključani.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!