Brčko

Uskrsna čestitka velečasnog Damira Ivanovića

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, koji slavi Isusovo uskrsnuće, odnosno pobjedu života nad smrću, svim kršćanim je čestitku uputio dekan brčanskog Dekanata velečasni Damir Ivanović, koju prenosimo u cjelosti:

Puno puta u povijesti pokazala se slabost čovjeka pred različitim izazovima života. U svojoj slabosti čovjek je posrtao i padao, ali uvijek nalazio načina da ustane i krene naprijed, nastavljajući svoj životni put.

Veliki petak je pokazao sve ljudske slabosti, ali i veličinu božje ljubavi prema čovjeku nad čijom se slabošću Bog sažalio. Bog je pomogao nositi čovjekov životni križ prema svjetlu Uskrsnuća preobražavajući ga u novog čovjeka prosvjetljena Božjim sjajem i pozivom da tu svjetlost prenosi drugima.

Stoga dok čestitam svetkovinu Uskrsa, upućujem Bogu molitvu: Nek’ ljudsko ranjeno srce bude zacijeljeno Kristovim ranama, strah pobijeđen nadom i ljubavlju, a život prožet uskrsnom radošću, kako bi bili svjetlo ohrabrenja na putevima života ljudima koji Vas okružuju.

Čestit i blagoslovljen Uskrs svim uz riječi ohrabrenja i nade: Krist uskrsnu, aleluja!

Damir Ivanović, župnik i dekan

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button