RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uspostavljanjem kontejnerskog terminala JP „Luka“ Brčko očekuje poboljšanje poslovanja

Javno preduzeće „Luka“ Brčko sprovelo je proceduru nabavke vozila za prijenos kontejnera, što je preduslov za uspostavljanje kontejnerskog terminala.

„To vozilo nas je koštalo oko 250.000 maraka i ubrzo očekujemo njegovu isporuku kako bi nastavili realizaciju ovog projekta, gdje smo u prvoj fazi planirali da skladištimo negdje oko 200 kontejnera. Nastojat ćemo da sve potrebno uradimo u narednih mjesec do dva dana jer naši komitenti su nestrpljivi. Njima je u interesu da imaju poziciju u ovoj regiji gdje mogu skladištiti prazne kontejnere koje će po potrebi preuzimati i dalje distribuirati svoju robu“, kazao je zamjenik direktora ovog preduzeća Alija Osmanbašić.

Prema njegovim riječima, ukoliko se u narednom periodu ukaže potreba za većim skladištem, skladišni prostor će se proširivati jer u „Luci“ ima dovoljno zemljišta da bi se to uradilo.

Kako je dodao, za očekivati je da će uspostavljanje kontejnerskog terminala, a prema već potpisanim pismima namjere sa mnogobrojnim komitentima, u značajnoj mjeri poboljšati finansijskI plan ovog preduzeća.

„Pisma namjere smo potpisali sa predstavnicima luke Ploče, Željeznice RS-a i Željeznice FBiH, Hrvatske Željeznice „Cargo“, kao i agentima tri brodara koji imaju svoje kontejnere i prevoze robe komitentima luka Rijeka, Kopar i Ploče“, istakao je Osmanbašić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.