Brčko

Usvojen rebalans budžeta Brčko distrikta

Brčanski Parlament danas je na vanrednom zasjedanju prihvatio drugi rebalans budžeta Distrikta u ukupnom iznosu od 13,4 miliona maraka. Rebalansirana sredstva podrazumijevaju tri miliona maraka za subvencije privredi, zbog posljedica COVIDA-19, potom 1,5 miliona maraka za isplatu zaostalih 20 procenata podsticaja u poljoprivredi, te milion maraka za pomoć licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.

Esed Kadrić

„Mislim da je ovaj rebalans budžeta načinjen bez želje da iko politički profitira jer su izdvojena sredstva i primjerice za pomoć oboljelima od malignih bolesti, te milion maraka za jednokratnu pomoć licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje“, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić. Komentarišući stavove opozicije, koja je tvrdila da je rebalans između ostalog načinjen tako da se kroz njega provuku i grantovi nevladinim organizacijema, Kadrić je rekao da opozicija mora da kritikuje pa makar i bez opravdanja.

„Primjer za to je činjenica da je sama opozicija predlagala da se izdvoji milion maraka za pomoć nezaposlenima sa evidencije našeg Zavoda, a onda kad smo to učinili, opozicija je i dalje nezadovoljna“, isatakao je Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!