RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Usvojeni Izvještaji o radu vlade za 2013

Nastavljajući juče započetu sjednicu poslanici brčanskog parlamenta su, prije njenog okončanja, apsolvirali pet preostalih tačaka medju kojima su najviše raprave izlavali Izviještaji o realizaciji budžeta u prošloj godini, kao i Plana rada vlade za 2013.

«Realizacija budžeta u 2013 je bila puno bolja nego ranijih godina, što se može ilustrovati činjenicom da je kapitalni budžet realizovan za čak 10 posto bolje nego u 2012.» rekao je dogradonačeelnik Esed Kadriić

Kadrić je naglasio da je vlada u prošloj godini  riješila sva imovinska pitanja oko projekta kvalitetnijeg vodosnadbijevanja grada te oko zaobilaznice.

Izvještaj o realizaciji budžeta u prošloj godini usvojen je sa 17 glasova za i 5 protiv, dok je Izvještaj o radu vlade u 2013 dobio podršku 15 poslanika, dva su bila suzdržana, a pet je glasalo protiv.

Pored toga poslanici su prihvatili i izvještaje o radu Kancelarije za reviziju, kao i one ombusmena u prošloj godini.

Potom je uslijedilo novo, 34 Skupštinsko zasjedanje, koje je nakon apsolviranja poslaničkih pitanja, prekinuto, a termin nastavka biće, kako je rečeno, naknadno utvrdjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.