RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Veče posvećeno muftiji banjalučkom Ibrahimu Haliloviću

Bibllioteka brčanskog «Preporoda» bogatija je za 450 knjiga koju je, kao ostavštinu muftije banjalučkog Ibrahima efendije Halilovića, uvakufila njegova supruga Emina.

«Ovo je veoma vrijedna donacija kroz koju se može dosta doznati i o samom muftiji Halilović jer gotovo u svakoj knjizi stoje njegove zabilješke. Inače, muftija Halilović je odigrao veoma važnu ulogu u zaštiti nesrpskog stanovništva u Banja Luci- tokom ratnog perioda», rekao je predsjednik «Preporoda» profesor Edin Jašarević.

Inače, sjećanje na efendiju Halilovića, sinoć su evocirali, Osman Kozlić, aktuelni muftija i biskup banjalučki Franjo Komarica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.