RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Večeras izložba od “Gajreta do Islahijeta”

Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, Medžlis Islamske zajednice Brčko, zajedno sa Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod“ večeras će upriličiti 27. samostalnu izložbu dokumentarne fotografije autora Ataha Mahića.

Ovo je, inače, deseta tematska izložba koju, u povodu jednog od Bajrama priprema Atah Mahić i obuhvata 110 fotografija i to načinjenih u periodu od 1886. do 1945. godine. Fokus je stavljen na rad kulturnih društava „Gajret i Islahijet“, pa po tome i sama izložba nosi naziv od „Gajreta do Islahijeta“.

Otvaranje izložbe planirano je večeras od 19 sati u Domu Islahijeta, a ulaz je slobodan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.