RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

VIDEO: Poplava: Ormanica, Tržnica Arizona, Vukšić, Laništa, Grbavica

Tinja nastavlja rasti. Presjekla je magistralnu cestu Tuzla-Orašje na raskrižju Ormanica u općini Gradačac. Iz pravca Tuzle ne može se prići ni tržnici Arizona jer je u Dubravama bujica prešla preko ceste i na jednom dijelu je došlo do odrona.

Sela Vukšić i Laništa su pod vodom a tek ih očekuje još veći plavni val. Čak je nekoliko kuća i u selu Grbavica ostalo pod vodom.

Pogledajte nekoliko fotografija  i video ilustracija s lica mjesta.

ORMANICA

poplava ormanica poplava ormanica 2 poplava ormanica 3

PRILAZ TRŽNICI ARIZONA

poplava dubrave poplava dubrave 2

G. i D. VUKŠIĆ

poplava vuksic poplava vuksic 3 poplava vuksic 2

LANIŠTA

poplava lanista poplava lanista 2

GRBAVICA

poplava grbavica poplava grbavica 2

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.