RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vijeće mladih Brčko distrikta BiH predstavilo Akcioni plan za implementaciju Strategije za mlade

U okviru projekta “Zagovaračka platforma” koji realizuje Vijeće mladih Brčko distrikta BiH danas je u Omladinskom centru Brčko predstavljen dosadašnji rad na Akcionom planu kojim se žele urediti oblasti iz sporta, kulture, obrazovanja i zapošljavanja mladih.

Senad Tufekčić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta rekao je da je radna grupa za izradu Akcionog plana do sada realizovala oko 80 posto planova i ciljeva koji će činiti ovaj važan dokument za mlade u Distriktu.

Iz Savjeta mladih rekli su da je cilj događaja informisanje javnosti o tome kako će izgledati Akcioni plan i koje mjere sadrži, ali isto tako da mladi kroz diskusiju svojim komentarima i sugestijama daju svoj lični doprinos u poboljšanju ovog dokumenta koji se odnosi upravo na njih.

Prezentacija Akcionog plana dio je projekta „Zagovaračka platforma” koji realizuje krovna organizacija mladih Vijeće mladih Brčko distrikta, a u narednom periodu u sklopu narednih projektnih aktivnosti bit će održan okrugli sto koji će u Brčkom okupiti predstavnike ministarstava koja se bave pitanjima mladih sa svih nivoa vlasti u BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.