RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Više od 2.500 grla stoke evakuisano sa poplavljenih područja

Evakuacija stočnog fonda sa poplavljenog područja još traje, izjavio je danas šef Odjeljenja za poljoprivredu Vlade Brčko distrikta, Dževdet Šahović.

«Ono što nam je važno jeste da hrana za ove domaće životinje koje su smještene na različite lokacije stigne i bude blagovremeno distribuirana. Pored toga vršićemo i procjene na terenu koliko bi trebalo sjemenskog materijala kako bi, oni koji to mogu, izvršili ponovno zasijavanje područja sa kojih se voda povlači», rekao je Šahović.

Brčanski Inspektorat intenzivno radi na prikupljanju uginulih životinja sa poplavljenih područja i njihovom transportovanju u spalionicu u Inđiji – Srbija.

«Do juče smo transportovali 1.560 kg uginulih životinja, a ovaj posao biće nastavljen i narednih dana», rekla je šefica Inspektorata Senada Garić.

Inspektori detaljno prate i stanje na klizištima u južnom dijelu Brčko distrikta o čemu će izvještaji biti podneseni i na sutrošnjem zasjedanju vlade.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.