RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Više od 500 amandmana građana na budžet Distrikta za tekuću godinu

Četiri javne rasprave na kojima su građani iznijeli svoje prijedloge i sugestije na strukturiranje budžeta Distrikta za tekuću godinu, smatraju u resornoj komisiji brčanskog Parlamenta, imale su željeni efekat. Zaprimljeno je više od 500 prijedloga, odnosno amandmana, iskazanih od 122 različite organizacije i udruženja sa našeg područja.

“Sve rečeno je sumirano i biće predmet rasprave na sjednici Skupštine, no meni su posebno upečatljivi ostali zahtjevi za pomoć udruženja koje okupljaju lica sa invaliditetom, potom zahtjevi radnika koji su 1992. godine, ne svojom krivicom, ostali bez posla, kao i amandman logoraša da im se bar osigura jednokratna novčana pomoć za plaćanje komunalnih dadžbina, te ću ove zahtjeve zdušno podržati“, rekao je dopredsjednik ovdašnjeg Parlamenta i član resorne skupštinske komisje Ivo Filipović. Inače, rok za usvajanje budžeta Distrikta, teškog 256 miliona maraka, je kraj tekućeg mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.