RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Više stotina Rješenja o isplati podsticaja u poljoprivredi već potpisano

Prijem zahtjeva za redovne godišnje podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, na području Distrikta, kontinuirano teče. Kao i ranijih godina za očekivati je da bude obrađeno i riješeno oko 4.500 zahtjeva, za podsticanje proizvodnje različitih poljoprivrednih kultura.

U odnosu na početak prijema zahtjeva, kada ih je u stručnim službama bilo 60 dnevno, trenutno je to svedeno na svega 10 na dan, što  je pokazatelj da je većina zahtjeva podnešena.

«Već dvadesetak dana radimo i na izradi Rješenja o dodjeli novčanih sredstava za podsticaje i do sada sam ih potpisao oko 400 stotine. Ovaj posao nastavljam i dalje, i učiniću maksimum kako bi cijeli proces bio dodatno ubrzan, odnosno svih sedam miliona maraka budžetom predviđenih u ovoj godini za podsticaje, čim prije doznačeno na račune poljoprivrednika,» rekao je šef resornog odjeljenja brčanske vlade Dževdet Šahović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.