Brčko

Vlada Brčko distrikta BiH održala treću izvanrednu sjednicu

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Vlada Brčko distrikta BiH održala je treću izvanrednu sjednicu na kojoj je odobren Nacrt zakona o izvršenju Proračuna Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2021. godinu na prijedlog Direkcije za financije Brčko distrikta BiH.

Usvojeni su amandmani na Prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama Brčko distrikta BiH. Članovi Vlade razmatrali su i usvojili Izvješće o izvršenom popisu stalnih sredstava, sitnog inventara, svih vrsta zaliha materijala i roba, stanja novčanih sredstava, potraživanja i obveza na dan 31. 12. 2020. godine.

Vlada Brčko distrikta BiH imenovala je Tim za implementaciju projekta Izgradnje autoceste Sremska Rača – Bijeljina – Brčko – Vukosavlje i Tuzla – Brčko – Orašje kao i Tim za implementaciju projekta Izgradnje mosta Brčko – Gunja preko korita rijeke Save i projekta Sanacije postojećeg mosta.

Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti za realizaciju projekta zatvaranja kolektivnih centara – LD 1789 (2013) – (CEB II), na prijedlog Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja, kao i Odluka o imenovanju predstavnika Ekonomsko-socijalnog vijeća Brčko distrikta BiH.

Vlada je na trećoj izvanrednoj sjednici usvojila i Odluku o davanju suglasnosti za izdvajanje novčanih sredstava za potrebe stečajnog dužnika DD „Novi Bimeks“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button