Brčko

Vlada Brčko distrikta ove godine za gradnju i infrastrukturu realizira blizu 30 miliona KM kapitalnih sredstava

Vlada Brčko distrikta ove godine realizira oko 30 miliona KM u kapitalnim projektima izgradnje infrastrukturnih objekata na području Brčkog. Sredstva su obezbijeđena iz budžeta Distrikta iz ove i protekle godine. Od značajnijih kapitalnih projekata koji se ove godine grade u Brčkom izdvajaju se dva, Gradski stadion i nova zgrada za javno zdravstvo u krugu Doma zdravlja. Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Željko Antić kazao je za Radio Brčko da je ove godine u Odjelu za javne poslove realizirano oko 15 miliona maraka za izgradnju stadiona i putne infrastrukture.

Željko Antić

„I u Kancelariji za javnu imovinu velika je ekspanzija gradnje objekata javne imovine, što sve skupa doprinosi visokoj trenutnoj realizaciji kapitalnog budžeta za ovu godinu“, napomenuo je Antić i dodao da će novim rebalansom budžeta sredstva za kapitalne projekte ove godine dostići iznos blizu 30 miliona KM.

Uz već pomenute Antić je naznačio i gradnju ostalih infrastrukturnih kapitalnih projekata bitnih za Brčko distrikt: vodosnabdijavnje, projekti gradnje i popravke kanalizacije, te gradnja i sanacija puteva. U ove poslove je osim Odjela za javne poslove uključeno i JP “Putevi Brčko“.

„U planu imamo i izgradnju Omladinskog centra u Grčici koji je takođe jedan veliki projekat, a za koji je nedavno potpisan ugovor, tako da se izvođač ovih dana uvodi u posao“, dodao je glavni koordinator brčanske Vlade Željko Antić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button