Brčko

Влада дала сагласност за покретaњe набавке 48.000 доза вакцина против корона вируса

На основу мишљења Кризног штаба у здравству Влада Брчко дистрикта БиХ на данашњој 1. ванредној сједници усвојила је Приједлог закључка о давању сагласности за покретaњe поступка директне набавке додатне количине вакцина, 48.000 доза.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта БиХ Сеад Шадић казао је да ће та количина вакцина одговарати за потребе 24.000 становника Дистрикта.

„Подсјећам, Влада је крајем прошле године уплатила комплетан аванс везано за набавку 32.000 доза вакцина. Поред тога, ми смо се одлучили и за покретање директне набавке додатне количине вакцина – 48.000 доза за 24.000 становника Дистрикта. Када збројимо све те вакцине мишљење медицинске струке с подручја Дистрикта је да ће одговарати потребама становништва. Данас усвојеним закључком наложено је ЈЗУ ‘Здравствени центар Брчко’ Брчко дистрикт БиХ да реализује вакцинацију у складу с планом вакцинације који очекујемо да ће бити предложен до краја седмице и прослијеђен на разматрање и усвајање Влади и Штабу за заштиту и спасавање”, рекао је Шадић.

Он је подсјетио да је на основу наредбе команданта Штаба за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ извршена и набавка фрижидера.

„Тај поступак треба да буде финализиран до краја ове недјеље. Након тога, ми ћемо бити комплетирани да примимо све те вакнине јер, подсјећам, одређене врсте вакцина захтијевају да буду складиштене на -70 или -80 степени. Ми бисмо већ са 10. фебруаром ове године били спремни за пријем првих доза вакцина из контингента COVAX-a”, нагласио је Шадић.

Влада Брчко дистрикта БиХ на данашњој ванредној сједници усвојила је и Приједлог одлуке о давању сагласности ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Брчко дистрикт БиХ за реализацију пројекта реконструкције четири лифта.

Шадић је казао да се овим омогућава да се крене у реконструкцију и замјену три постојећа лифта у згради болнице као и лифта који је се налази у склопу Грудног одјељења.

Влада Брчко дистрикта БиХ одобрила је издвајање новчаних средстава у износу од по 30.000,00 КМ у сврху помоћи општини Костајница, Република Српска и Републици Хрватској за обнову града Петриње због страдања током потреса.

Влада Брчко дистрикта БиХ одобрила је и Смјернице за израду нацрта правилника о садржају и начину израде буџета за грађане Брчко дистрикта БиХ. Буџет за грађане ће омогућити јавности потпуни увид у пројекције расположивих буџетских средстава, предложену односно утврђену намјену, те подстаћи активно учешће грађана како у процесу планирања тако и у процесу расподјеле буџетских средстава.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button