Brčko

Vlada Distrikta donirala 10.000 KM za Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici

Vlada Brčko distrikta donirala je 10.000 KM za završetak izgradnje Dnevnog centra “Podrži me-9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov.

Arlov je istakao da će ova donacija pomoći da što prije bude završen započeti objekat koji će koristiti djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju i biti njihova druga kuća.

“Hvala gradonačelniku Siniši Miliću, Skupštini i Vladi distrikta Brčko koji su uvažili našu molbu i prepoznali potrebu da izgradimo dnevni centar, prvi na Kosmetu za djecu i mladu sa poteškoćama u razvoju, koji će biti od velike koristi njima i Udruženju roditelja `Podrži me`”, dodao je Arlov.

On je napomenuo da su nedavno uplaćene još tri donacije po 1.000 KM opština Trnovo, Kalinovik i Vlasenica.

“Planiramo i sigurno ćemo završiti, pripremiti za namještanje i uselenje do kraja godine ovaj veliki projekt od 714 metara kvadratnih, ukupne vrijednosti oko 280.000 evra za koji treba još oko 75.000 evra za unutrašnje uređenje”, rekao je Arlov.

On je izrazio uvjerenje da će humanost pobijediti i epidemiju korona virusa i pomoći djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju da usele u dnevni centar.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button