Brčko

Vlada Švicarske pomaže socijalno ugroženim građanima Distrikta

Vlada Švicarske putem Crvenog krsta/ križa ove države od 2014. godine u zimskom periodu pomaže socijalno najugroženije kategorije građana Brčko Distrikta.

U prethodnom periodu, pomoć se manifestovala kroz razne vidove, a od ove zime Crveni krst Švicarske će putem brčanskog Crvenog krsta podijeliti novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 16.500 KM.

Denis Šehanović, skretar Crvenog krsta je kazao da je zajedno sa donatorima iz Švicarske urađen odabir 50 korisnika ove novčane pomoći iz brčanske baze štićenika, a podjela novca će krenuti u narednim danima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!