RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vladimir Tepavčević, novi zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta

Jučer je u prostorijama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine održana ceremonija polaganja svečane zakletve za novoimenovane nosioce pravosudnih funkcija.

Povodom imenovanja na funkciju zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine svečanu zakletvu pred Vijećem položio je Vladimir Tepavčević, dosadašnji tužilac ovog tužilaštva.

Na ovu poziciju, gospodin Tepavčević imenovan je s funkcije tužioca Tužilaštva Distrikta, koju je u okviru Odsjeka za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju obnašao prethodnih dvanaest godina.

On će u skladu s odlukom o imenovanju na novu tužilačku funkciju stupiti 28. marta 2022. godine, kada će na ovoj poziciji zamijeniti kolegu iz istog tužilačkog odsjeka gospodina Pavu Radoša kome je istekao mandate, saopćeno je na zvanično facebook stranici Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Tužilaštvo potvrdilo još jednu optužnicu u vezi s izbornim prevarama

Radio Brčko

Brčko: Zbog nezakonitog prijavljivanja birača za glasanje van BiH pritvoreno još jedno lice

Radio Brčko

Pritvor Bogićeviću i Kojiću zbog nezakonitog prijavljivanja birača za glasanje putem pošte

Radio Brčko