RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Voćnjaci gotovo potpuno «ogoljeli»

Stanje sa zasadima voća na područiju Distrikta je takvo da optimističe procjene govore da će urod biti svega 20 do 30 procenata u odnosu na prošlogodišnji.

Na područiju distrikta voćarska proizvodnja spada u one razvijenije jer od ukupno kultivisanih površina,  oko 2.500 hektara je pod voćnjacima.

«Trenutna situacija je takva da velika vlažnost i niska temperatura zemljišta te često jake kiše i vjetar skidaju plodove sa grana  koji su inače tek u fazi zrenja. Prve procjene govore da bi ovogodišnji urod moga biti svega 20 posto, u odnosu na onaj od prošle godine», rekao je šef Pododjeljenja za poljuprivredu brčanske vlade dr Ferhat Čejvanović.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.