RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Voda u tri vodovoda nije za piće

U naseljima Bjela, Zovik i Maoča,  voda nije ispravna za piće. Ovo su pokazali nalazi sačinjeni od uzetih uzoraka, koji su analizirani u Higijensko epidemiološkoj službi Javnog zdravstva Distrikta..

Svi ostali vodovodi su ispravni  i voda se može koristiti za piće. Jedinu rezervu imamo prema artercu u «Prnjavoru» jer do juče nismo mogli uzeti uzorke vode sa tog izvorišta, rekla je šefica resornog odjeljenja brčanske vlade dr Andja Nikolić.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.