RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Poslanici prihvatili da se baždarenje vodomjera naplaćuje 2,5 marке mjesečno

Zastupnici brčanskog Parlamenta su prihvatili prijedlog JP “Komunalno” Brčko o promjeni fiksne cijene koštanja usluge vodosnadbijevanja. To, praktično, znači da se mjesečni račun uvećava za 2,5 marke po osnovu «baždarenja vodomjera».

Za sada je odloženo izjašnjavanje parlamentaraca o zahtjevu za  uvećanje cijene odvoza smeća koja bi, na mjesečnom nivou, sa dosadašnjih 6,60 bila uvećana na 8,5 maraka.

«Prijedlog o taksi za vodomjere smo nakon nekoliko usaglašavanja i pauza ipak prihvatili, prije svega, jer je to jedna od predloženih mjera za prevazilaženje jako teškog  stanja u JP «Komunalno». Istodobno svjesni činjenice da je ovakva mjera dodatni izdatak građanima, usvojili smo i Zaključak po kome je naloženo Vladi Distrikta da za socijalno najugroženije kategorije stanovništva osigura subvencije ovih troškova, po principu subvenciranja električne energije”, kazao je potpredsjednik Skupštine, Ivica Filipović.

Parlament je, nakon duže rasprave, prihvatio i Plan rada JP “Komunalno” u kojem je osnovni akcenat stavljen na sređivanje, kako je navedeno, «haotičnog stanja u ovom preduzeću», što se prije svega odnosi na reviziju broja uposlenika, kao i smanjenje plata administrativnim radnicima.

Inače, zastupnici su prihvatili i prijedloge popune svih skupštinskih komisija, novim članovima, mahom iz opozicionih stranaka, a rukovođenje Komisijom za borbu protiv korupcije preuzeo je predsjednik brčanskog Parlamenta, Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!