RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Za Brčake 2020. jedna od najtežih godina dosad

Stanovnici Brčko distrikta 2020. godinu ocjenjuju kao jednu od najtežih godina od formiranja Distrikta.

Razlog za to je pandemija koronavirusa.

Zajednički imenitelj rečenog od strane anketiranih je da je ova godina zboog kovida bila ekonomski izuzetno teška zato što je privreda gotovo paralisana.

Sve je, kazali su naši sugrađani, bilo izuzetno teško psihološki podnijeti, posebno jer se nije moglo putovati, a i proslave, te masovnija okupljanja, čak i unutar porodice su zabranjena.

Kad je riječ o narednoj godini, Brčaci, bar u njenoj prvoj polovini, ne očekuju značajnije promjene.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Samoa, Kiribati i Novi Zeland ušli u 2022. godinu

Radio Brčko

Novac planiran za doček Nove godine biće preusmjeren za liječenje najmlađih

Radio Brčko

Bosna i Hercegovina veselo ušla u 2022. godinu

Radio Brčko